massagepraktijk voor iedereen 

ontspanningsmassage 

De basis van massage is aanraking. Door deze aanraking gaat het lichaam op zoek naar homeostase, evenwicht. Door dit evenwicht kan je ontspannen in lichaam, geest en spirit. De massages die ik geef zijn intuïtieve massages. Intuïtieve massage is masseren vanuit je hart. Ik werk niet volgens een plan of schema maar luister naar wat me wordt ingegeven in contact met degene die ik masseer. De massage werkt helend op de spieren, bloedcirculatie en organen, chakra's en energiebanen. Dus op het gehele zichtbare en onzichtbare lichaam. Een  intuïtieve massage sluit aan bij wat jij op dit moment nodig hebt. De massage gaat om het herstellen van de energiestromen in het lichaam. Hiermee kunnen zowel fysieke als psychische klachten behandeld worden. Zodat jij helemaal tot bloei kan komen. 

verschillende massages

Ik gebruik in mijn intuïtieve massage elementen uit de volgende oosterse en westerse tradities en verschillende massagevormen:

Klassieke massage: bij een klassieke massage masseer ik met knedingen en strijkingen. Klassieke massage kan op het hele lichaam ingezet worden. 

Chakramassage: Bij een chakramassage gaat het om het bewust ervaren van je levensenergie. Deze stroomt door het lichaam langs de energie centra (de chakra's) en energie banen (de meridianen). Bij de chakramassage gebruiken we aanraking om de chakra's, hun thema's, de energiebalans en eventuele energie blokkades bewust te voelen, zodat het lichaam hier zelf mee aan de slag kan. 

Haptische massage bevestigt dat jij en je lichaam één zijn. De bewustwording daarvan geeft inzicht in de thema's in je leven. Haptische massage leert je dichter bij je gevoel te komen om van daaruit beter keuzes te kunnen maken op welk vlak dan ook. Het helpt met het vinden van balans tussen denken en voelen. 

Voetreflexmassage: Op de voeten bevinden zich reflexzones die via zenuwen en energiebanen in verbinding staan met alle andere lichaamsdelen. De massage helpt met het opruimen van blokkades, die het goed functioneren van het lichaam moeilijk maken. 

Handreflexmassage: Ook op de handen bevinden zich reflexzones. Een handreflexmassage heeft dezelfde effecten als een massage via de voeten. 

Metamorfosemassage richt zich op de mens als geheel en geeft ruimte aan de levenskracht. Het is afgeleid van de reflexmassages. Een metamorfosemassage is een bijzondere ervaring als je je er aan over kunt geven.

Ook bij mijn stoelmassages maak ik gebruik van verschillende technieken stem ik af op wat jij nodig hebt. 

 ❈massages op maat❈